Η μεγαλύτερη εθελοντική δράση της εταιρείας #ReactDay2023

Η μεγαλύτερη εθελοντική ενέργεια της εταιρείας μας, πραγματοποιείται φέτος για 10η χρονιά! #ReactDay2023 Η Ημέρας Καλής Πράξης, η μεγαλύτερη εθελοντική ενέργεια της εταιρείας μας, που επέστρεψε φέτος ως React Day, πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχή χρονιά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, καλώντας τον κόσμο να «αντιδράσει» για μια Καλύτερη Ζωή. Πάνω από 2.000 και πλέον εθελοντές απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα – ιστορικό ρεκόρ της ενέργειας – έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε πράγματι να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο, υλοποιώντας 63 «καλές πράξεις», αφιερωμένες στην Κοινωνία και στο Περιβάλλον.

 

Έτσι φέτος, οι άνθρωποί μας, από τα κεντρικά γραφεία, αλλά και στο κατάστημα της Ελευσίνας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να σκορπίσουν χαμόγελα στη Φιλική Φωλιά, στο «Κέντρο Αγάπης» Ελευσίνας, το οποίο - μεταξύ άλλων - προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη και καθημερινή σίτιση σε 160 περίπου παιδιά άπορων οικογενειών με προβλήματα ένταξης. Οι εθελοντές που βρέθηκαν στην Ελευσίνα προσέφεραν μία μοναδική ημέρα στα παιδιά με πολύ παιχνίδι, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και μία μεγάλη έκπληξη, αφού ανακαίνισαν τον προαύλιο χώρου του κέντρου. Την ίδια στιγμή στην υπόλοιπη χώρα πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις που αφορούσαν σε παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα, όπου οι εργαζόμενοι-εθελοντές των καταστημάτων μας τα απασχόλησαν δημιουργικά, προσφέροντάς τους παράλληλα, τρόφιμα, ρουχισμό και σχολικά είδη, σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες και 3ης ηλικίας, μέχρι και στους φίλους μας τα ζώα, με επισκέψεις σε φιλοζωικές Οργανώσεις, αλλά και άλλες δράσεις για το περιβάλλον, όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί ακτών και αναπλάσεις χώρων.

Για ακόμα μία χρονιά, οι άνθρωποι της Κωτσόβολος έγιναν μία γροθιά και μέσα από μικρές, αλλά συγχρόνως «Μεγάλες» Καλές Πράξεις, έκαναν έμπρακτα "react", αποδεικνύοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για έναν Καλύτερο Κόσμο και μια Καλύτερη Ζωή για όλους και όλες! Γιατί, όταν οι άνθρωποι αντιδρούν ενώνοντας τις δυνάμεις τους, κάνουν θαύματα! Στο παρακάτω βίντεο οι κορυφαίες στιγμές από τη δράση των εθελοντών της εταιρείας στη Φιλική Φωλιά, στο «Κέντρο Αγάπης» Ελευσίνας.