Πρόγραμμα REACT: Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο

Κάθε πράξη που μοιάζει μικρή, μπορεί να είναι μία αντίδραση με μεγάλη επιρροή σε έναν άνθρωπο, μία ομάδα, μία χώρα. Σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία μας έχοντας τοποθετήσει στο επίκεντρο εδώ και χρόνια, τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, παρουσιάζει το REACT, το νέο ESG (Environmental, Social and Governance) πρόγραμμά της, μέσα από το οποίο μας καλεί να αντιδράσουμε σε όσα βλάπτουν τον κόσμο και μαζί, να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Όλη η φιλοσοφία του REACT περικλείεται σε μία απλή αλήθεια: Κάθε πράξη, που μοιάζει μικρή, μπορεί να είναι μία αντίδραση με μεγάλη επιρροή σε έναν άνθρωπο, μία ομάδα, μία χώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάτι φαινομενικά απλό, όπως για παράδειγμα το πέταγμα μίας πεταλούδας, μπορεί να «ταρακουνήσει τα νερά», να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή απ’ όση μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και η Κωτσόβολος. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα REACT.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη το REACT για την εταιρεία μας;

Παρακάτω κάποιες από τις κυριότερες πρωτοβουλίες-προγράμματα της εταιρείας μας, οι οποίες ενσωματώνονται στην ESG στρατηγική μας τα τελευταία χρόνια.

REACT για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και ως Νο.1 retailer στην Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, έχουμε ανακυκλώσει πάνω από 25.000 τόνους συσκευών από το 2020, διαχειριζόμαστε πάνω από το 50% των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών του κλάδου λιανικής και επιβραβεύουμε τους πελάτες μας με 250.000 green vouchers/ έτος.

Παράλληλα, επενδύουμε στις επισκευές, καθώς διαθέτουμε ένα επισκευαστικό κέντρο >4000τ.μ για επισκευές και διαχείριση ανταλλακτικών, 60 service points, ενώ δίνουμε δεύτερη ζωή στις συσκευές, τόσο με το πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας «Δεύτερο Σπίτι», όσο και το «Trade in», το πρόγραμμα ανταλλαγής για smartphones. Η εταιρεία μας μέσα από τα παραπάνω προγράμματα «Ανακύκλωση», «Δεύτερο Σπίτι» και «Trade in», καλεί τους καταναλωτές να κάνουν React μαζί, για να έναν Καλύτερο Κόσμο.

Δείτε περισσότερα για τις πράσινες πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της εταιρείας μας που μπορείς να κάνεις κι εσύ React ΕΔΩ.

REACT για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εταιρεία μας ενδυναμώνει καθημερινά όλους τους ανθρώπους με δράσεις που στοχεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια» εξασφαλίζουμε ίση πρόσβαση στην τεχνολογία, για άτομα με κάθε είδους αναπηρία, ενώ με το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» προσφέρουμε με τη συμβολή των καταναλωτών δωρεάν συσκευές σε οικογένειες που έχουν ανάγκη (μέχρι σήμερα πάνω από 1.700 οικογένειες έχουν υποστηριχτεί). Παράλληλα, διοργανώνουμε εθελοντικές δράσεις, όπως την Ημέρα Καλής Πράξης, όπου οι άνθρωποί μας γίνονται εθελοντές (+11.000 εθελοντές, 10η συνεχή χρονιά), στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, ενώ συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε έμπρακτα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το Make a Wish Ελλάδος και την ΕΛΕΠΑΠ, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να συμβάλλουν και εκείνοι στο έργο τους.

REACT για τον ΑΝΘΡΩΠΟ

Θέτοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας, στην Κωτσόβολος εξασφαλίζουμε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου η συνεχής εκπαίδευση, οι ευκαιρίες εξέλιξης, η συμπερίληψη, η φροντίδα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τον πρώτο λόγο. Γι’ αυτό και έχουμε υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και φροντίζουμε να παρέχουμε διαρκώς προγράμματα φυσικής, ψυχικής και οικονομικής ενδυνάμωσης στους ανθρώπους μας.

Ξεκινώντας λοιπόν, από εμάς τους ίδιους και ενσωματώνοντας ως εταιρεία πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο λειτουργικό μας μοντέλο, καλούμε τον κόσμο να κάνει React μαζί μας, δημιουργώντας ένα «κύμα» αντιδράσεων που θα αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο. #REACTforabetterworld

Δείτε παρακάτω το εισαγωγικό βίντεο του REACT και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό, κάνοντας κλικ εδώ