Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης και ανασχεδιασμού της ομάδας του Supply Chain, επενδύουμε στους πιο ταλαντούχους πτυχιούχους και νέους επαγγελματίες για να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ηγετών Logistics! Αναζητήσαμε αξιόλογους και με προοπτική εξέλιξης υποψήφιους για την ομάδα Supply Chain, με Supply Chain/Logistics ακαδημαϊκό background. Επικοινωνήσαμε με Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό και τους ζητήσαμε να μοιραστούν με αποφοίτους την ευκαιρία αυτή. Στη συνέχεια ακολούθησε το στάδιο των συνεντεύξεων όπου έγινε η πρώτη γνωριμία με την ομάδα του HR και Supply Chain και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους υποψηφίους και να μάθουμε περισσότερα για τους στόχους και τα όνειρα τους. Οι υποψήφιοι που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαδικασία αξιολόγησης ξεκίνησαν τον Νοέμβριο 2021 το συναρπαστικό ταξίδι μαζί μας! Ως απόφοιτοι, οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν να ενταχθούν στην ομάδα μας θα αποκτήσουν εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή τους σε projects διαφορετικών τμημάτων εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με μεγάλη μας χαρά πλέον μαζί μας την Καραναστάση Κωνσταντίνα, τον Κοκκαλένιο Θεόδωρο και τον Πέτρου Αχιλλέα, στο 1ο Supply Chain Graduate Trainee Program στην ιστορία της Κωτσόβολος.

Ένα 18μηνο συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά, μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όλο το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας, ενώ βλέπουν σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας του Supply Chain, μέσα από εμπειρική μάθηση.

Κατά την πρώτη περίοδο του προγράμματος, επισκέφτηκαν και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τις λειτουργίες του δικτύου των καταστημάτων μας, του Customer Care & Sales Contact Center, των κεντρικών μας Αποθηκών και του Επισκευαστικού Κέντρου. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με διάφορες ομάδες των υποστηρικτικών μας γραφείων, κάνοντας Job shadowing σε διάφορους ρόλους στις ομάδες του εμπορικού, του Demand Planning, του Unified Commerce και του Operations Support.

Επίσης παρακολούθησαν σεμινάριο για την ανάπτυξη των μαθησιακών τους δεξιοτήτων, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τη μαθησιακή εμπειρία που θα ακολουθήσει.

Συνεχίζοντας την πορεία τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να μεταβούν σε διάφορες δομές της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως οι κεντρικές αποθήκες Μαγούλας και Ασπροπύργου, θα κάνουν Job rotation σε διάφορα τμήματα και ρόλους όπως Supply Chain Field Operations, Distribution Planning / Routing / Operations, Warehouse Operations, αξιοποιώντας μεθόδους και τεχνικές όπως Field study projects, Reflective practice, Mentoring και Job shadowing.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως MS Power BI και SAP, θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με Predictive Models & Data Analytics, ενώ θα συμμετάσχουν μαζί με άλλους συναδέλφους σε ακαδημία Supply Chain, που η εταιρεία μας δόμησε σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία συμβούλων σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ευχόμαστε να εξοπλιστούν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του supply chain!