Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οργανώσαμε ένα Webinar σε συνεργασία με τον οργανισμό Women on Top, ο οποίος δραστηριοποιείται με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

Με εισηγήτρια την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου αναλύσαμε: Τι σημαίνει ασυνείδητη προκατάληψη; Είναι ένα “ελάττωμα” μερικών ή μας αφορά όλους και όλες; Πώς επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε; Τι σχέση έχει με την ισότητα γυναικών και αντρών στην εργασία; Πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε ως αποδέκτες και αποδέκτριες; Πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε ως μέλη ομάδων καλλιεργώντας μία πιο συμπεριληπτική κουλτούρα;

Ο αριθμός των συναδέλφων που συμμετείχαν στο Webinar ήταν πολύ μεγάλος, ενώ μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη χαρά που στην κουβέντα μας, είχαμε και αρκετούς άντρες!

Επίσης, λίγο πριν υποδεχτούμε την ημέρα αυτή, αφιερώσαμε το landing page του site μας, στις Γυναίκες που μέσω της τεχνολογίας, τους δίνουμε τη δύναμη να εξελίσσονται και να κατακτούν νέες κορυφές, απολαμβάνοντας όμορφες στιγμές στην καθημερινότητά τους!

«Κατερίνα, Ωκεανίς, Τασία, Στέλλα, Ουρανία, Βασιλική, Όλγα, Λυδία, Ολυμπία και Σοφία…Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις ή τι ηλικία έχεις, η Τεχνολογία είναι η Δύναμή σου!»

Τέλος, επειδή πιστευουμε ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, φέτος επιλέξαμε να κάνουμε κάτι για τα  παιδιά όλων των συναδέλφων της Κωτσόβολος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τους συστήσαμε Σπουδαίες Προσωπικότητες, που μέσα από τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού τους, όχι μόνο νίκησαν κάθε έμφυλο στερεότυπο της εποχής, αλλά μας άφησαν και μεγάλη κληρονομιά! Έτσι, δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό βιβλίο με τις ιστορίες αυτών των Σπουδαίων Γυναικών – η κάθε μια αξιοσημείωτη στον τομέα της – και τους δώσαμε την επιλογή είτε να την φτιάξουν ως στολή, είτε να διαλέξουν ποια προτιμούν και να τη ζωγραφίσουν με όμορφα χρώματα, δημιουργώντας ένα ‘’έργο’’ προς τιμήν της.